Cranio en Zwangerschap

Cranio Sacraal, zwangerschap en de bevalling

Gedurende de gehele zwangerschaps- periode is het in principe mogelijk “Cranio Sacraal” sessie´s te onDSCF0596Wdergaan. Ook als er geen problemen zijn tijdens je zwangerschap kan je er heerlijk van genieten, omdat je jezelf er meer ontspannen en energieker van zal voelen.

Voor een vrouw die in verwachting is, is cranio een bijzondere ervaring. Het zou goed zijn vanaf het begin van de zwangerschap regelmatig een cranio sessie te doen.

Foetussen zijn waterbaby’s. Op het einde van de zwangerschap ligt de baby in ongeveer 1 liter vloeistof en deze vloeistof lijkt veel op zeewater. In het water zijn of zwemmen is de enige sport die vrouwen tot en met de bevalling kunnen doen. Tijdens de zwangerschap zullen de meeste vrouwen zich als vanzelf tot water of de zee aangetrokken voelen. Ze zijn al gelukkig door gewoon bij of in het water te lopen en voelen zich dan bijzonder gelukkig en vredig. Een vergelijkbaar gevoel doet zich voor tijdens of direct na een Cranio Sacraal behandeling.

Problemen tijdens de zwangerschap

Bepaalde problemen tijdens de zwangerschap en problemen bij de bevalling zijn vaak goed te behandelen met een cranio sacraal sessie.

Miskraam :

Een miskraam is goed te begeleiden met cranio sacraal behandeling. Behandeling is meestal thuis. Het verlicht de buikpijn (krampen) en zal het proces dat dan toch moet gebeuren versnellen. Meestal is de miskraam daarna dan ook “compleet”. Echter een controle in het ziekenhuis na afloop blijft uiteraard nodig.

Bekkeninstabiliteit :

Inspanning en ontspanning bij behandeling met een Cranio Sacraal sessie geeft verlichting van de pijn in het algemeen en herstel van een goede  spierspanning en houding van rug en bekken, waardoor de klachten verminderen.

Abnormale ligging :

Volkomen stuitligging.

Volkomen stuitligging.

Een abnormale ligging van de foetus na week 36, kan met 1 of enkele cranio sacraal sessies in water vaak goed worden behandeld.

Achterhoofdsligging (verkeerde spildraai)

Achterhoofdsligging (verkeerde spildraai)

De meest voorkomende abnormale liggingen zijn de stuitligging waarbij het kindje in de kleermakerszit ligt en de achterhoofdsligging (occipitoposterior-positie), met achterhoofd naar achter gedraaid (Verkeerde spildraai.).

Onvolkomen stuitligging met beentjes omhoog.

Onvolkomen stuitligging met beentjes omhoog.

De stuitligging in de kleermakerszit kan je nog onderverdelen in de volkomen of de onvolkomen stuitligging. Bij de onvolkomen stuitligging zijn de beentjes omhoog geklap met de voetjes naast de oren. Andere verkeerde posities, kunnen zijn, gezicht of voorhoofd voor, of een dwarsligging. Controle door een arts of verloskundige is bij deze behandeling nodig zowel, voor als na, de cranio sessie. Tijdens de behandeling is het tevens noodzakelijk dat de partner van de vrouw in kwestie, of verloskundige, erbij aanwezig is.

Het indalen :

ingedaalde hoofdjeDe Cranio Sacraal behandeling kan ook behulpzaam zijn bij het indalen. Meestal zal een paar weken voor de bevalling de foetus met het hoofdje zakken tot in het bekken. Men zegt dan dat het hoofdje is ingedaald. Bij vrouwen die al eens eerder hebben gebaard gebeurt dit soms pas als de weeën beginnen. Een cranio sacraal behandeling die in deze situatie zal worden gegeven heeft dan tevens tot doel de weeën op te wekken en de bevalling door deze sessies ook in te leiden. Behandeling is dus echt pas in week 40 tot week 42 en niet eerder.

De bevalling inleiden :

De Cranio Sacraal behandeling heeft zijn diensten bewezen als het gaat om een bevalling in te leiden. Het kan worden toegepast na de 40e Baby Mweek en meestal gewoon bij de zwangere thuis.  Rond de 42e week zal men vaak overgaan tot ziekenhuis opname waar men de vliezen zal breken en een weeën stimulerend hormoon gaat toedienen. Het is beslist goed 1 of 2 dagen hiervoor eerst cranio sacraal behandeling toe te passen, veelal is dan een ziekenhuis opname niet meer nodig en komt er op natuurlijke wijze een gezonde baby ter wereld. Deze behandeling is altijd thuis, of daar waar de vrouw graag wil bevallen.

 Contra-indicaties

Bij de aanwezigheid van hart en of vaatziekten of problemen kan van een behandeling worden afgezien. Dit omdat een behandeling o.a. de bloeddruk en de wijdte van de aderen zal beïnvloeden. Ook bij vrouwen met recent hersenletsel, een schedelbreuk, hersenbloeding en of een hersenschudding kan worden afgezien van een behandeling.

Een Cranio Sacraal behandeling vervangt geen consult van een regulier arts, deskundige, of een verloskundige.

 

Disclaimer

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Advertenties